Извличане

on
Categories: healthblog

Извличане

Тъй като HPV е много заразен, хората с брадавици трябва да предприемат стъпки, за да избегнат разпространението на вируса.

Те могат да направят това чрез:

 • Въздържане от триене, надраскване, Или бране на брадавици
 • Измийте ръцете си след докосване Почистете и сухо
 • Почистване на играчките правилно

Избягвайте свиването на HPV чрез:

 • Въздържане от докосване на брадавиците на друг човек
 • Избягвайте използването на кърпи или други предмети на човек с вируса
 • Носенето на джапанки или душ обувки в обществени басейни и съблекални

докато правилна хигиена и По -горе предпазните мерки могат да помогнат, човек може да не може да избягва договарянето на HPV.

Takeaway

плоските брадавици вероятно ще изчезнат сами и не трябва да причиняват усложнения. Някои хора обаче търсят лечение, за да ги елиминират по -бързо.

брадавиците могат да се върнат и могат да се разпространят в други части на тялото. Хората с брадавици могат да ги предадат.

Това брадавица става все по -голяма, кърви или променя цвета си, свържете се с лекар.

 • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Какво да знаем за изгарянията на триене на пениса

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Изгарянето на триене възниква, когато контактът с друг обект причинява кожата на част от тялото да се разтрие. Изгарянията на триене могат да се появят на пениса в резултат на енергично триене. Това може да се случи по време на сексуална активност или когато човек носи много плътно облекло.

изгарянията на триене могат да бъдат много болезнени, особено когато се появят на пениса. Това е много чувствителна област на тялото.

Според авторите на рецензионен документ е трудно да се определи разпространението на изгарянията на триене на пениса, тъй като етичните и психологическите причини често пречат на хората да съобщават за наранявания към тази част на тялото.

Прочетете, за да научите повече за изгарянията на триене на пениса и как да ги лекувате и предотвратявате.

изгарянето на триене на пениса ще има подобни симптоми с тези. на триенето изгаря върху други части на тялото.

Важно е да можете да разпознаете симптомите на изгаряне на триене върху пениса, така че човек да може да прави разлика между това нараняване и по -сериозни проблеми със здравето, такива, такива, такива като полово предавани инфекции (ППИ).

Симптомите на изгаряне на триене върху пениса включват:

 • Зачервена, подута кожа на пениса
 • Район на кожата на пениса, който може да изглежда като кръстоска между изстъргване и изгаряне на топлина
 • Болката в засегнатата зона

Тези симптоми могат да възникнат и като Resu lt на други, по -сериозни проблеми. Например, следното може да причини и болка в пениса и обезцветяване:

 • Инфекция с дрожди в пениса

Някои други симптоми на по -сериозен здравословен проблем могат Включете:

 • Изхвърляне на пениса, което може да бъде жълто, зелено или воднисто
 • Сърбеж на сърбеж вътре в пениса
 • Болезнено или cardiol цена подути тестиси
 • Рани на пениса или тестисите
 • Болка или изгаряне с уриниране

Човек с някой от горните симптоми трябва да види своя лекар възможно най -скоро.

Причини

Интензивното триене обикновено е това, което причинява изгаряния на триене. Повечето изгаряния на триене, които лекарите виждат в здравна обстановка, се дължат на пътни произшествия.

Въпреки това, има и други възможни причини за изгаряне на триене на пениса, включително:

 • Включване на енергична мастурбация
 • Има интензивен сексуален контакт
 • Носенето на плътно прилепнали дрехи, което се търка срещу пениса по време на упражнения
 • Изсушаването на пениса твърде енергично с груба кърпа

Изгарянето на триене от мастурбация и сексуален контакт може да се случи по -вероятно, когато хората не използват смазване.

Лечение

Най -добрият начин за Лекувайте изгаряне на триене е да се даде време на зоната да се излекува, без да извършвате активността, която е причинила изгарянето да се случи на първо място. Повечето незначителни изгаряния на триене трябва да си отидат сами с времето.

Възможно е да се лекуват повечето изгаряния на триене на пениса у дома. Докато човек чака изгарянето да се излекува, той може да направи следното, за да си помогне да се почувства по-удобно и да предотврати по-нататъшно дразнене на пениса:

 • Носете свободно прилепване, дишащо облекло в меко тъкани.
 • Не позволявайте на пениса да влезе в контакт с груби материали.
 • Нанесете овлажнител, алое или петролно желе върху засегнатата област, за да защитите кожата, докато заздравява.
 • Избягвайте секса, мастурбацията и подобни дейности, докато районът заздравее.

Ако засегнатата кожа започне да издува или източва гной, човек трябва да си уговори среща с своя лекар. PU е симптом на инфекция и може да е необходим локален антибиотик, за да се помогне на засегнатата зона да заздравее.

По време на проникващия секс, използвайки смазан презерватив, може да помогне за предотвратяване на изгаряния на триене. Освен че предотвратяват изгарянията на триенето на пениса, презервативите също могат да помогнат за предотвратяване на нежелана бременност и да помогнат за намаляване на шанса за предаване или свиване на STI. Смазване по време на сексуална активност.

Добрият начин за предотвратяване на изгаряния на триене на пениса по време на мастурбация е да бъде по -нежен. Използването на лубрикант на водна основа също може да помогне за предотвратяване на изгаряния на триене. Много форми на лубрикант на водна основа са достъпни за закупуване онлайн.

Хората могат да предприемат и други стъпки, за да помогнат за намаляване на дразненето на кожата, което може да причини изгаряния на триене, като:

 • Правилна хигиена: Поддържането на пениса чист, като го измивате ежедневно с нежен сапун и топла вода може да помогне за предотвратяване на дразнене. Освен това помага да се измие под препуциума, основата на пениса и тестисите всеки ден.
 • Нежно и пълно изсушаване: След като вземете душ, не забравяйте да изсушите добре пениса, но нежно. Вместо да търкате, за да изсушите пениса, опитайте да го изсушите с мека кърпа.
 • Правилното облекло: Избягването на дрехите, които са твърде стегнати и не дишащи, може да помогне за предотвратяване на дразнене, особено когато се упражнява.

Хората също трябва да са наясно как другите проблеми със здравето могат да повлияят на пениса. Например, ако човек има диабет, който им е труден за управление, може да има по -голям шанс за инфекции с дрожди, които могат да причинят дразнене на пениса. Нелекуваните ППИ също могат да раздразнят тази част от тялото.

Резюме

изгарянето на триене на пениса може да бъде болезнено. Освен ако изгарянето на триене не се зарази, те обикновено се лекуват у дома. Ако настъпи инфекция обаче, човек трябва да види своя лекар.

Най -добрите стратегии за управление на изгарянията на триене са време и почиват от дейността, която е причинила изгарянето.

Човек може да помогне да помогнем Предотвратяване на изгаряне на триене на пениса, като избягвате енергична сексуална активност и не носете плътно прилепнали дрехи, особено при упражняване. Добрата лична хигиена също може да помогне за поддържане на пениса чист и здрав.

 • Мъжко здраве
 • Сексуално здраве/ППБ

Медицински новини днес има стриктно снабдяване Насоки и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Какво да знаете за отстраняването на жлъчния мехур (холецистектомия)

човек може да изисква операция на отстраняване на жлъчния мехур, ако други лечения не облекчат възпалението и болката от камъните в жлъчката и свързаните с тях проблеми.

жлъчен мехур Отстраняването е сравнително често срещана и безопасна процедура, въпреки че има някои възможни рискове и странични ефекти.

Тази статия обсъжда различните видове операция за отстраняване на жлъчния мехур, какво да очаквате по време на процедурата и процеса на възстановяване.

за какво се използва отстраняването на жлъчния мехур?

жлъчният мехур седи точно под черния дроб от горната дясна страна на корема. Това е малък орган, подобен на торбичка, който съхранява и освобождава жлъчка.

жлъчката е храносмилателна течност, която черният дроб създава, за да помогне на тялото да усвоява мазнините.

ако черният дроб създава, за да помогне на тялото да усвоява мазнините.

ако черният дроб е Хората имат твърде много чернодробен пигмент, наречен билирубин в жлъчката или излишния холестерол, те могат да изпитат проблеми с жлъчния мехур, като:

 • Остра или хронично възпаление поради камъни в жлъчката
 • Камъни на жлъчните пътища

В случаите, когато тези симптоми не отшумяват, а вместо това стават твърде неудобни, за да се управляват или да се намесват в ежедневието, може да е необходима операция за отстраняване на жлъчния мехур.

жлъчен мехур Премахването е сравнително често срещана и ясна процедура. Възможно е да се живее здравословен живот без жлъчен мехур.

Процедура

Медицинският термин за операция за отстраняване на жлъчния мехур е холецистектомия. Това е нискорискова, стандартна хирургична процедура, която може да осигури облекчение на тези, които изпитват болка от камъни в жлъчката.

Лекарите обикновено извършват лапароскопска холецистектомия, която е по-малко инвазивна от другите техники. За да премахнат жлъчния мехур, те правят прецизни разрези по тялото и вмъкват мъничка видеокамера и специални хирургически инструменти.

Лапароскопските процедури позволяват на здравните специалисти да видят и работят вътре в корема, без да правят голямо разрязване, намалявайки здравните специалисти Време за възстановяване и риск от инфекция.

В някои случаи човек може да се нуждае от отворена холецистектомия, който изисква голям разрез, за ​​да може лекарите да видят директно в корема.

жлъчен мехур Възстановяване на хирургията

Процесът на възстановяване след холецистектомия варира в зависимост от вида на операцията.

Във всички случаи медицинският екип ще предостави инструкции за последващи грижи за грижа за раната и гледане за инфекция. Важно е да не се вземат душ в продължение на 1 или 2 дни след операцията.

Възстановяване от лапароскопска хирургия

След лапароскопска процедура повечето хора могат да напуснат болницата в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден като в същия ден, както и на лапароскопски операцията. Въпреки това, приятел или член на семейството ще трябва да управлява индивидуалния дом след операция или да ги придружи в такси.

Важно е също да си почиват и да избягват напрегнати дейности до 2 седмици, но човек трябва да да може да се върне към нормални дейности след това време.

Възстановяването от открита хирургия

Възстановяването от открита операция отнема повече време. Човек може да очаква да остане в болницата 3–5 дни след работата си. Болниците изискват някой да вземе индивида, за да ги закара вкъщи или да вземе такси със себе си.

Може да отнеме 6–8 седмици, за да се възстанови пълно възстановяване от открита операция и да се върне към нормални дейности.

Странични ефекти и усложнения

Въпреки че операцията на жлъчния мехур е сравнително често срещана и безопасна, има някои възможни странични ефекти и усложнения.

Някои потенциални проблеми могат да включват:

 • Реакции на анестезията
 • Инфекция
 • кървене
 • Подуване
 • Изтичане на жлъчката
 • Увреждане на жлъчния канал
 • Увреждане на червата, червата или кръвоносните съдове
 • Дълбока венозна тромбоза или кръвни съсиреци
 • сърдечни проблеми

Съществува и риск от синдром на постхолецистектомия (PCS), който се развива, ако в жлъчния канал останат каменисти от жлъчката. Може да се появи и ако жлъчката изтича в стомаха. Симптомите на PCS са подобни на тези на камъните в жлъчката и включват коремна болка, диария и киселини.

Всеки, който забележи някой от симптомите по -долу след операция за отстраняване на жлъчката, трябва да посети лекар.

 • Болка, която се влошава или не се подобрява с времето
 • Нова коремна болка
 • Интензивно гадене или повръщане
 • Невъзможност за преминаване на газ или има a Движение на червата
 • Продължаваща диария
 • Пожълтяване на кожата, наречено жълтеница

Ако хирургът не може да премахне камъните лесно с маневри по време на операцията, Човек може да се нуждае от процедура, наречена ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ERCP). Гастроентеролог предава камера надолу от устата на човека до първата част на тънките им черва, където жлъчният канал се вмъква. След това те имат достъп до канала от там, за да опитат да премахнат камъните.

ЕрКП процедура също може да помогне за фиксиране на следоперативно изтичане на жлъчката, което здравните специалисти могат да лекуват с повторна хирургична процедура или интервенционна радиология.

Диета

След операция за отстраняване на жлъчния мехур, лекар може да препоръча или течна диета, или обикновена диета за първия ден или няколко дни. След това човек може да започне бавно да добавя обичайните си храни обратно в диетата си.

Също така е най -добре да започнете с прости зеленчуци и плодове и да ограничите прекалено пикантни, солени, сладки или мазни храни.

Докато фибрите са от съществено значение за доброто храносмилане, дори след операцията е добра идея да се консумират питателни източници, които включват пълнозърнести храни, ядки, семена, зърнени храни с високо съдържание на фибри, зеле, броколи и карфиол.

Изглед

Отстраняването на жлъчния мехур е доста често срещана и безопасна процедура. Въпреки това, както при всички хирургични процедури, има някои рискове и възможни странични ефекти.

От съществено значение е да следвате инструкциите на лекаря след операцията. Осъзнаването на симптомите на инфекция или други усложнения може да помогне на човек бързо да се лекува, за да намали всички неблагоприятни ефекти.

 • Урологията/нефрологията

Медицински новини днес има строги Насоки за извличане на насоки и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Какво да знаете за грелин

ghrelin е хормон. Основната му роля е да регулира апетита. Той също така улеснява функцията на хипофизната жлеза, контролира инсулин и защитава сърдечно -съдовото здраве.

В тази статия ние изследваме какво е грелин, неговите функции и други ефекти и как човек може да намали количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството в количеството Тяхното тяло.

Каква е неговата функция?

грелин, известен още като „хормон на глада“, е кръвоносен хормон, който има много функции в тялото.

Производството и освобождаването на грелин се срещат главно в стомаха, но също така и в тънките черва, мозъка и панкреаса.

Въпреки че грелин изпълнява различни роли в човешкото тяло, основните му функции се въртят около стомашно -чревната област. Тази част от тялото включва стомаха и тънките черва.

грелин улеснява усещанията за глад и пълнота и насърчава съхранението на мазнини.

нивата на грелин се променят значително през целия ден, Увеличаване, когато човек е гладен и намалява след хранене.

Други ефекти

, както и диктувайки глад и ситост, грелинът има няколко други функции. Някои от тях включват:

 • Секрецията на хипофизата: Хипофизната жлеза е в мозъка, а основната му функция е да освобождава хормони. Състои се от две основни части: предният лоб и задния лоб. Грелин помага на хипофизната жлеза да отделя предни хормони на хипофизата.
 • Регулиране на инсулин: Някои доказателства предполагат, че грелинът може да помогне за регулиране на инсулин. Това прави чрез контролиране на инсулиновите секрети и сигнализацията на инсулиновите рецептори.
 • Сърдечно -съдово здраве: грелинът може да има няколко полезни ефекти върху сърцето и може да бъде обещаващо терапевтично средство при лечение на сърдечно -съдови заболявания.

Contents